دکل های پشت بامی در تهران 

خیلی وقت است که هنگام رانندگی در شهر تهران و گذر از کوچه و خیابان های شهر و یا هنگام تماشای شهر از بلندی بام نمای شهر عجین شده است . با دکل های مخابراتی مانند شاخک های ناموزونی . این تصویر نه چندان خوشایند تصویر دکل های مهاری یا دکل خودایستا و دکل منوپل های است با چراغ دکل آن که وظیفه آنتن دهی موبایل و اینترنت محله و محیط شما را دارند و یا برای برقراری ارتباطات رادیویی بین شعبات سازمان ها و شرکت ها هستند . اما این دکل های پشت بامی معضلی به نام مخل زیاسازی شهر را به وجود آورده اند .

چراغ های چشمک زن بر روی این دکل پشت بامی ها

همچنین شب هنگام چراغ های قرمز رنگی که در صنعت دکل به چراغ دکل معروف هستند بر نوک این دکل پشت بامی ها خود نمایی میکنند . هدف از نصب این چراغ ها که به دو صورت چراغ دکل کابلی که با برق کار میکنند و چراغ دکل سولار یا چراغ دکل خورشیدی که نیروی خود برای روشنایی را در طول روز از نور خورشید ذخیره میکنند ، موجود می باشد . برای جلوگیری از برخورد اشیا پرنده و سایر پرندگان در ساعات تاریکی شب می باشد .

 

دکل پشت بامی

دکل پشت بامی

چرا دکل پشت بامی ها رشد پیدا کردند ؟

سالها پیش شرکت های اپراتوری اینترنت و موبایل پشت بام خانه ها را درقبال مبلغی معادل 3 تا 5 میلیونن تومان اجاره می کردند تا در قبال آن 

دکل اینترنت یا دکل مخابراتی خود را برا آنتن دهی بهتر و پوشش بیشتر منطقه بر روی پشت بام نصب کنند . کم کم این روال سرعت گرفت و تعداد زیادی از دکل های پشت بامی رشد قارچ گونه ای داشتند تا جایی که دیگر در خیابانی از تهران نیست که نتوانید یه ساختمان با یک دکل مهاری یا دکل خودایستا و یا دکل منوپل بربالای آن پیدا کنید .

مکان یابی دکل های مخابراتی بر چه اساس است ؟

معمولا اپراتور ها برای مستقر کردن دکل خودایستا و یا دکل مهاری خود بلند ترین ساختمان یک محدوده که دارای ضعف پوشش دهی است را انتخاب میکنند . تا به اصطلاح فنی چتر وایرلسی گسترده بر آن منطقه گستردگی بیشتری را تحت پوشش خود قرار دهد .

ولی برای برقراری لینک رادیویی بین دو نقطه برای سازمان ها بدین صورت عمل میشود که بین این دو نقطه منطقا یک خط راست ترسیم میشود و بلندترین مانع در روی این خط و بین این دونقطه به مکانی برای نصب دکل پشت بامی انتخاب میشود. یا اگر فاصله بین این دونقطه برای برقراری یک ارتباط رادیویی به قدری زیاد باشد که تجهیزات نتوانند با هم لینک شوند یک نقطه در این بین به عنوان یک ایستگاه تقویت در نظر گرفته میشود .

البته امکان سنجی دکل امری است بسیار پیچیده تر و با اصول بیشتر که در این مقال نمیگنجد .

مسئول سارمان دهی دکل پشت بامی کیست ؟

از شهرداری و شورای شهر تا وزارت بهداشت و سازمان تظیم مقررات هر یک به نوعی متولی رسیدگی به این معضل دکل پشت بامی هستند اما از آنجا که تا کنون رسما اثبات و اعلام نشده است که 

ضرر امواج تجهیزات مخابراتی برای انسان ها مضر است . و اینکه این تاثیرات در کوتاه مدت است یا بلند مدتت و هزاران سوال بی پاسخ و اینکه مسئول مجوز دهی به تجهیزات نصب شده بر روی دکل ها سازمان تنظیم مقررات می باشد . تا کنون هیچ سازمانی مستقیما  و به تنهایی متولی پیگیری قوانینی مربوط به دکل ها نمی باشد . اما براساس مصوبه شورای اسلامی شهر تهران برای نصب هرگونه دکل، آنتن و ایستگاه‌های رادیویی در اماکن خصوصی و دولتی باید از طریق شهرداری تهران مجوز صادر شود.

نصب هر دکل مخابراتی و ارتباطی منوط به رعایت اامات شهری، انجام هماهنگی‌های لازم و اخذ مجوز طبق فرایند لازم از شرکت ارتباط مشترک شهر» است.
دریافت

https://towerco.ir/%d9%85%d8%b9%d8%b6%d9%84%d8%a7%d8%aa-%d8%af%da%a9%d9%84-%d9%be%d8%b4%d8%aa-%d8%a8%d8%a7%d9%85%db%8c-%d8%af%d8%b1-%d8%b2%db%8c%d8%a8%d8%a7%db%8c%db%8c-%d8%b3%d8%b7%d8%ad-%d8%b4%d9%87%d8%b1/

انواع دکل پشت بامی

اصلی‌ترین نوع دکل‌های نصب‌شده در پایتخت از دکل خود ایستا چندپایه ICB، چندپایه لتیس، خودایستا چندپایه RDS، خود ایستا چندپایه NB، دکل خودایستا دکل منوپل و دکل مهاری هستند که همگی از نوع زمینی محسوب می‌شوند.

دکل‌های وال ساپورت، مهاری پشت‌بامی، پلت فرم، دکل پل پشت‌بامی و دیواری، دکل‌های هوایی محسوب می‌شوند. دکل‌های هوایی پوشش‌دهی بهتری نسب به سایر دکل‌ها دارند.

با توجه به نوع دکل پیکو و ماکرو و میکرو، شعاع پوششی هر دکل متغیر است. این متغیرها تابع شرایط توپوگرافی، تعداد کاربران، تجهیزات پایگاه، تراکم جمعیتی و نوع منطقه از لحاظ کاربری ساختمان‌ها اعم از تجاری، ‌اداری و مسی متغیر است.

دکل هوایی

دکل هوایی

دکل‌های میکرو از صفرتا 100متر و ماکرو از صفرتا 5کیلومتر قابلیت پوشش‌دهی برای استفاده در طراحی شبکه مخابراتی را دارند و نباید دکل‌ها ردیف به ردیف کنار هم باشند.

اعلام فاصله استاندارد دکل‌های مخابراتی از خانه‌های مسی و سلامت آنها را سازمان انرژی اتمی برعهده دارد و نظارت می‌کند.

منطقه 3تهران با بیش از 1500دکل بیشترین دکل مخابراتی را دارد. خیابان‌های ولیعصر و نلسون ماندلا و حوالی چهارراه جهان کودک، بیش از محله‌های دیگر دکل مخابراتی دارند.

شرکت 

towerco با سالها سابقه در تولید دکل مهاری ، دکل خودایستا و دکل منوپل آماده مشاوره و همکاری با تمامی سازمان ها و ارگانها در این زمینه می باشد .


مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها